Proč koupit nemovitost v zahraničí?

Proč koupit nemovitost v zahraničí?

Investoři se v minulosti často uchylovali k nákupu nemovitostí jako bezpečnému přístavu pro své úspory, aby ochránili své peníze před rozbouřenými vodami inflace a nejistotou na trzích. Nicméně, vzhledem k rostoucím cenám nemovitostí v České republice, jsou mnozí investoři nuceni hledat investiční příležitosti v zahraničí. Tento trend je patrný zejména u rekreačních nemovitostí.

Během covidových lockdownů se zvýšil zájem o rekreační nemovitosti, protože mnoho lidí chtělo uniknout ruchu velkoměsta a užívat si volnost a home office mimo domov. I když zájem v posledních měsících ochladl, stále jsou rekreační nemovitosti považovány za dobrou investici, která nabízí zhodnocení vložených peněžních prostředků a možný vedlejší příjem z pronájmu.

Růst cen nemovitostí, včetně těch rekreačních, inspiroval Čechy k nákupům zahraničních nemovitostí. Podle průzkumů přiznal zájem o zahraniční nemovitost téměř každý třetí Čech. Koupit nemovitost v zemi Evropské unie není žádným problémem, Češi si oblíbili nemovitosti zejména v atraktivních přímořských lokalitách. Trend prodlužování dovolených, flexibilní pracovní doba či možnost pracovat pro firmu v režimu remote, jen nahrávají rostoucímu zájmu o zahraniční nemovitosti.

Růst cen nemovitostí v České republice inspiroval mnoho Čechů k nákupu zahraničních nemovitostí, zejména v atraktivních přímořských lokalitách v zemích Evropské unie, jako jsou Španělsko, Itálie a Chorvatsko. V těchto zemích ceny nemovitostí rostly méně dramaticky než v České republice. Získání hypotečního úvěru na zahraniční nemovitost může být administrativně náročné, ale je to možné prostřednictvím zahraničních bank. Alternativně mohou investoři získat americkou hypotéku, která musí být zaručena jinou nemovitostí.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení